CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Biografia Primei Doamne, Margareta Timofti

Margareta Timofti s-a născut în satul Parcani, raionul Soroca. În anul 1973 a absolvit școala medie din localitatea de baștină. În perioada 1973 – 1977 a studiat la Facultatea de Biblioteconomie și Bibliografie a Universității de Stat din Moldova. Este licențiată în drept, în 2005 absolvind Facultatea de Drept a Universității de Stat.

În perioada 1977 – 1985 a fost bibliograf, șef oficiu, apoi șef serviciu la Biblioteca Republicană pentru Tineret din Capitală. Între anii 1985 – 2004 a fost șef sector, secretar științific, apoi director al Departamentului relații cu publicul la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă" din Chișinău.

A efectuat vizite de informare şi documentare în biblioteci din ţară şi de peste hotare și a participat la organizarea şi desfăşurarea saloanelor de carte în Republica Moldova şi în străinătate.

În perioada 2005-2006 a activat în calitate de notar-stagiar în cadrul unui birou notarial privat din Capitală.

Din 2010 până în prezent este consultant principal în Secţia drept comunitar, aproximare a legislației şi informare legislativă a Direcţiei generale juridice a Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova.

În perioada 2010 - 2011 urmează cursurile „Susținerea Parlamentului Republicii Moldova” din cadrul Proiectului comun al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și al Comisiei Europene „Programul privind Suportul Democrației”.

În 2012 participă la Programul de liderism pentru vizitatorii internaţionali, organizat de Departamentul de Stat al SUA.

În calitate de Primă Doamnă este implicată în mai multe proiecte sociale, educaționale și culturale. Ea patronează proiectul „Satul meu”, programul „Novateca”, campania națională „Copiii Moldovei citesc o carte”, Festivalul Naţional al cărţii şi lecturii și Festivalul Iei.

Margareta Timofti este președinte de onoare al Clubului Internaţional al Femeilor Moldova și al Asociației „SOS Autism”, precum și copreşedinte de onoare al Fundaţiei Filantropice Medico-Sociale „Angelus Moldova”.

Margareta Timofti este căsătorită și are 3 copii.