CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” din satul Chirsova, mun. Comrat

În cursul vizitei în teritoriu, Președintele Igor Dodon a mers la Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” din satul Chirsova, mun. Comrat - localitate populată preponderent de etnici bulgari și găgăuzi.

În prezent în Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” își fac studiile circa 280 de elevi. Igor Dodon s-a familiarizat cu necesitățile și problemele cu care se confruntă instituția și cadrele didactice, menționînd că va acorda sprijinul necesar în vederea bunei funcționări a acesteia. Totodată, șeful statului a reiterat că va depune toate eforturile ca instituțiile de învățămînt din satele și orașele noastre să nu fie închise.

De asemenea, Președintele a fost plăcut surprins de faptul că locuitorii satului Chirsova au transformat subsolul gimnaziului într-o sală sportivă, astfel încît, atît elevii cît și localnicii să-și dezvolte cu succes abilitățile fizice. În context, Igor Dodon a amintit despre acțiunile pe care le întreprinde în vederea dezvoltării sportului în țara noastră, inclusiv despre construcția terenurilor sportive în satele și raionale Moldovei.

Șeful statului le-a urat copiilor succese la învățătură, perseverență și rezultate pe măsura așteptărilor.