CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șeful statului cheamă poporul Republicii Moldova la un marș pașnic

În urma consultărilor Președintelui țării, Igor Dodon, cu conducătorii celor două forțe parlamentare care au format majoritatea – PSRM și ACUM, a fost luată decizia de a chema poporul Republicii Moldova la un marș pașnic pentru susținerea puterii legitime a țării – a Președintelui, majorității parlamentare și a Guvernului Maiei Sandu. Evenimentul va avea loc pe data de 16 iunie, ora 11:00, în fața Parlamentului.

Igor Dodon a conferit distincții de stat președinților diasporei din Atena și Kursk

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a conferit Ordinul „Gloria Muncii”, doamnei Svetlana Lisagor Vergis - președinte al Comunității moldovenilor din orașul Atena, Republica Elenă și Medalia „Meritul Civic”, doamnei Elena Bulhac, președinte al Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” și a Organizației Obștești Regionale Kursk din Federația Rusă.

Președintele Republicii Moldova a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați

Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați: E.S. Evgueni Stoytchev, Ambasadorul Republicii Bulgaria cu reședința la Chișinău; E.S. Naukpo Clément Kiki, Ambasadorul Republicii Benin, cu reședința la Moscova; E.S. Gustavo Adolfo Lopez Calderón, Ambasadorul Republicii Guatemala, cu reședința la Moscova; E.S. Manouchehr Moradi, Ambasadorului Republicii Islamice Iran în Republica Moldova, cu reședința la Kiev; E.S. Goran Poleksić, Ambasadorul Muntenegrului, cu reședința la București.