CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul de felicitare al ES Domnului Nicolae Timofti, Președinte al Republicii Moldova, cu prilejul inaugurării anului de studii 2016-2017

Dragi elevi,

Unii dintre voi sunt la început de cale, alții își fac, deja, planuri îndrăznețe de viitor. Însă, indiferent de etapa pe care o parcurgeți, emoțiile pe care le trăiți acum sunt unice pentru voi și pentru îndrumătorii voștri.

Învățământul constituie o responsabilitate enormă și o investiție pentru întreaga viață. Destinele unor eminenți exponenți ai spiritualității românești precum Mihai Eminescu, Ion Creangă, Nicolae Titulescu, Titu Maiorescu, Nicolae Iorga, Mircea Eliade, Constantin Brâncuși, Lucian Blaga, Grigore Vieru, Ion Druță, Alexei Mateevici, Eugeniu Coșeriu sau Constantin Stere sunt exemple de înțelepciune, perseverență și cunoștințe pe care vi le recomand.

Dragi studenți,

Republica Moldova are nevoie de tineri specialiști competitivi, dornici să se facă remarcați și apreciați. Cei mai buni dintre voi vor fi cu siguranță apreciați, aici, acasă, așa că vă îndemn să acumulați experiență profesională încă de pe băncile universităților.

Speranța mea, a noastră, sunteți voi,  tinerii setoși de carte, care doresc să schimbe lucrurile în bine, să contribuie la formarea imaginii de țară.  Pentru voi am ales parcursul nostru către Uniunea Europeană, care să vă dea libertate, acces la studii de calitate și posibilitatea de a vă dezvolta într-un mediu favorabil, lipsit de cenzură și cu posibilități de afirmare.

Dragi profesioniști dedicați activității didactice (educatori, învățători, profesori, cercetători, metodiști, laboranți, bibliotecari),

În egală măsură, apreciem eforturile și devotamentul celor dedicați unei misiuni nobile, a celor care educă generații după generații, care formează caractere și proiectează destine.

Pentru ca, deopotrivă, cei studioși și cei care cultivă dragostea de carte să-și îndeplinească obiectivele, vă asigur că autoritățile vor depune eforturi pentru a asigura condițiile necesare unui sistem de învățământ modern, care să corespundă cerințelor actuale.

La început de an de învățământ vă urez succese de care să fiți mândri, să fiți deschiși către cunoștințe și buni în tot ceea ce faceți.

Succese tuturor!

Chișinău, 1 septembrie 2016