CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Moldovei a vizitat raionul Dondușeni

Agenda de lucru de astăzi a șefului statului include mai multe întrevederi în raionul Dondușeni. În satul Pocrovca, Igor Dodon a participat la festivitatea de deschidere a Centrului medicilor de familie. Clădirea a fost construită timp de o jumătate de an, din mijloace bugetare – aproximativ 150 mii de lei. Aici activează patru medici, iar în sediul instituției medicale se află și o farmacie. Președintele i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia deschiderii Centrului, dorindu-le multă sănătate și succes.

În continuare, în satul Sudarca, Igor Dodon a depus flori la monumentul ostașilor căzuți pe câmpul de luptă și a felicitat doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Vasilii Tihonov și-a îndeplinit serviciul militar în rîndurile Armatei Roșii pînă în anul 1946. A fost decorat cu medalia „Pentru Victorie asupra Germaniei”, ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul II și medalia „Pentru vitejie”.

Timofei Cotorcea a fost pe front în perioada martie – mai 1945. Pentru vitejia de care a dat dovadă în lupte, a fost decorat cu medalia „Pentru Victoria asupra Germaniei” și ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul II.

Igor Dodon le-a înmînat ambilor veterani distincția supremă a țării noastre – Ordinul Republicii, dorindu-le mulți ani fericiți în sînul familiei.