CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Preşedintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Coordonatorul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare în ţara noastră

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu doamna Selda Özdenoğlu, Coordonator al Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova.

În cursul dialogului, părţile au discutat aspecte ale colaborării bilaterale. Igor Dodon a exprimat gratitudine părții turcești pentru asistența financiară şi tehnică acordată Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA), care pe parcursul ultimilor ani a alocat circa 40 mln. dolari SUA pentru implementarea mai multor proiecte în țara noastră.

Totodată a fost apreciată înalt vizita pe care şeful statului recent a întreprins-o la Ankara și înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul acesteia.

În context, interlocutorii au discutat prioritățile pentru anul curent. Igor Dodon a specificat că deja sunt lansate mai multe inițiative de colaborare în domeniul social, al sănătății, educației, afacerilor interne etc. De asemenea, şeful statului a solicitat partenerilor turci să examineze și posibilitatea de a sprijini implementarea programului prezidențial privind construcția complexurilor sportive în localitățile rurale ale țării noastre.