CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova l-a prezentat pe noul ministru al Apărării efectivului instituției

Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele țării, Igor Dodon, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, a prezentat efectivului Ministerului Apărării al Republicii Moldova și comandanților subdiviziunilor Armatei Naționale pe noul ministru al Apărării, Pavel Voicu.

Șeful statului le-a adresat felicitări cu acest prilej și le-a urat o colaborare fructuoasă întru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Igor Dodon a subliniat că dl. Voicu este un profesionist cu o bună experiență în organele de forță.

De asemenea, șeful statului a constatat cu regret că în ultimii doi ani și jumătate administrația prezidențială și Comandantul Suprem practic n-au conlucrat cu Ministerul Apărării condus de ministrul precedent. În context, Președintele și-a exprimat ferma convingere că de acum încolo lucrurile în acest sens se vor schimba spre bine.

Totodată, Igor Dodon a promis că Președinția va acorda toată susținerea necesară pentru o activitate eficientă a Ministerului. Șeful statului a reiterat că datorită unui dialog permanent cu majoritatea parlamentară și Guvernul Republicii Moldova, dezvoltarea Armatei Naționale va fi o prioritate pentru toată conducerea țării.