CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova participă la ceremonia de inaugurare a Președintelui Turciei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în Republica Turcia în vederea participării la ceremonia de inaugurare a Președintelui Turciei, Recep Tayyıp Erdoğan.

Republica Moldova și Republica Turcia au relații bune și prietenoase. Se înregistrează o dinamică pozitivă atît în economie, cît și în proiectele umanitare.

Guvernul Turciei prin intermediul Agenției pentru Cooperare și Coordonare (TIKA), timp de 26 ani, acordă Republicii Moldova ajutor social, economic și cultural. Au fost realizate circa 50 de programe de investiții și peste 200 de programe în domeniul de studii. O atenție sporită este acordată ATO Găgăuzia.

Totodată, la solicitarea Președintelui Igor Dodon, Guvernul de la Ankara realizează proiectul de reconstrucție a clădirii Președinției Republicii Moldova.

Reamintim că anterior Președintele Igor Dodon l-a învitat pe Președintele Erdoğan să efectueze prima sa vizita oficială în Moldova, în a doua jumătate a lunii august. În contextul acestei vizite se preconizează deschiderea solemnă a clădirii renovate a Președinției.