CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova se află într-o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză, unde sînt planificate cîteva întrevederi.


Inițial, șeful statului, împreună cu Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, a inspectat lucrările de construcție ale stadionului de fotbal din Comrat. Amintim că decizia cu privire la edificarea acestui obiect a fost luată în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în țara noastră, care a avut loc în luna octombrie 2018. Atunci, aflîndu-se în Găgăuzia, domnul Erdoğan a promis că va edifica la Comrat un stadion nou.

Сomplexul sportiv este construit de către partenerii turci și aproape o jumătate din lucrări sunt finisate. Volumul sumar al investițiilor constituie aproximativ 7 milioane de euro. Inaugurarea stadionului este preconizată pentru vara acestui an. Stadionul va avea o capacitate de 5 mii de spectatori, iar sala de sport care se construiește în imediata vecinătate – circa 120 de persoane.

Președintele țării a salutat mersul lucrărilor de construcție și le-a mulțumit prietenilor turci pentru sprijinul acordat în realizarea numeroaselor proiecte în Republica Moldova și în special în Găgăuzia. Igor Dodon și-a exprimat încrederea că localnicii care practică sportul vor aprecia la justa valoare noul stadion.