Președintele țării a vizitat Institutul de Cercetări Științifice SA „RIF ACVAAPARAT”

Președintele Republicii Moldova a efectuat o vizită la Institutul de Cercetări Științifice SA „RIF ACVAAPARAT” din municipiul Bălți. Institutul are mai multe genuri de activitate, printre care producerea aparatelor radio-sonore pentru toate tipurile de bărci și submarine; activități de proiectare, urbanism, inginerie şi alte servicii tehnice legate de construcțiile civile.

Pe parcursul a peste 60 de ani de activitate, institutul a realizat peste 150 de lucrări experimentale de proiectare (cercetare și dezvoltare), multe dintre care sunt utilizate de flotele altor țări. Produsele de o înaltă calitate sunt furnizate în Federația Rusă, China, Franța și alte țări.

Șeful statului a discutat cu angajații institutului – specialiști cu înaltă calificare. Igor Dodon le-a mulțumit pentru munca pe care o depun și pentru faptul că sunt devotați profesiei. Președintele a dat asigurări că pot miza pe sprijinul său în depășirea problemelor cu care se confruntă. Reieșind din faptul că este o întreprindere unică cu un potențial enorm, Igor Dodon a menționat că va depune eforturi în identificarea unor investitori pentru dezvoltarea acesteia.