CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Ședință de lucru cu privire la mersul realizării proiectului național de construcție a 300 de complexuri sportive, prezidată de Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat o ședință de lucru cu privire la mersul realizării proiectului național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile rurale ale Moldovei. Acesta se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova”.

Potrivit informației responsabililor de proiect, au fost contactate administrațiile locale iar lucrările vor demara în 10 cele mai mari sate selectate, cu excepția satului Peresecina din raionul Orhei, în care primarul localității s-a dezis de construcția terenului sportiv, motivînd prin faptul că locuitorii satului nu au nevoie de un asemenea complex sportiv.

În cazul dat, s-a decis că următorul sat care va beneficia de proiect este Sipoteni, raionul Călărași, unde oamenii au acceptat cu bucurie oferta. Astfel, urmează ca echipa care se ocupă de proiectarea și construcția complexului sportiv să viziteze această localitate.

Șeful statului a reiterat că cele 300 de complexuri sportive vor fi construite în decurs de trei ani, pe perioada mandatului său prezidenţial, iar banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, și nu din bugetul de stat.

Primele 10 localități care au fost identificate sunt:

1. Congaz, Găgăuzia;

2. Costești, Ialoveni;

3. Cărpineni, Hîncești;

4. Copceac, Comrat;

5. Baurci, Comrat;

6. Băcioi, Chișinău;

7. Corjeuți, Briceni;

8. Trușeni, Chișinău;

9. Pelinia, Drochia;

10. Sipoteni, Călărași.