CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a participat la ședința plenară a Forumului Economic moldo-rus

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința plenară a Forumului Economic moldo-rus, care a întrunit circa 200 de reprezentanți ai business-ului rusesc și aproximativ 350 de antreprenori moldoveni.

Împreună cu oaspeții din Federația Rusă, șeful statului a avut o discuție sinceră și constructivă referitor la perspectivele aprofundării și extinderii raporturilor economice între țările noastre. De asemenea, în cadrul ședinței plenare au fost punctate cele mai importante domenii pentru investitori.

”Rezultatele Forumului au depășit așteptările noastre. Îl consider drept un moment de cotitură în relațiile economice bilaterale cu Rusia, ceea ce se confirmă prin semnarea a 7 memorandumuri de cooperare” – a declarat Igor Dodon.

Totodată, Președintele țării a ajuns la un acord comun cu partenerii ruși în privința implementării, în cel mai scurt timp, a cîteva proiecte mari de investiții de circa 250 milioane de dolari în sectorul real al economiei naționale. De asemenea, în acest context, șeful statului a subliniat faptul că nu este vorba doar de sectorul tradițional agroindustrial, ci și de renașterea ramurii industriale în Republica Moldova.