CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti Regelui Harald al V-lea al Norvegiei cu ocazia Zilei Naţionale a Regatului Norvegiei

Maiestate, 

Ziua Naţională a Regatului Norvegiei îmi oferă deosebita plăcere de a Vă adresa, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, cele mai cordiale felicitări, împreună cu sincere urări de pace şi prosperitate pentru poporul norvegian.

Ţin să subliniez că Republica Moldova apreciază înalt susţinerea Norvegiei în procesul de modernizare şi de raliere la standardele comunitare. Profitând de acest prilej, Vă exprim întreaga noastră gratitudine pentru asistenţa acordată, în particular prin proiectele finanţate în vederea reformării justiţiei şi afacerilor interne – domenii importante în realizarea aspiraţiilor ţării mele de integrare europeană.

Totodată, animat de dorinţa de consolidare a unui parteneriat strategic durabil, am deplina convingere că relaţiile moldo-norvegiene vor cunoaşte şi în continuare o dezvoltare dinamică şi accentuată pe multiple planuri, în beneficiul ambelor state.

 

Vă rog să acceptaţi, Maiestate, asigurarea distinsei mele consideraţii.