CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Interviuri

Nicolae Timofti: „Înlăturarea corupției din sistemul judecătoresc este primordială”

Republica Moldova a avut de ales, pe 30 noiembrie a.c., dacă îşi construieşte viitorul alături de Estul sau de Vestul lumii. Rezultatele finale ale alegerilor arată că ţara îşi va îndrepta priorităţile spre Europa. Cel puţin în teorie, pentru că victoria a fost una destul de strânsă în defavoarea comuniştilor. Preşedintele Nicolae Timofti a acordat un interviu postului de televiziune Digi24.

Nicolae Timofti: “Sunt încrezător că oamenii vor opta, în majoritate, pentru vectorul european”

Nicolae Timofti este președinte al Republicii Moldova din 2012, după o carieră de peste 36 de ani în magistratură. Desemnat de Parlament după trei ani de negocieri între forțele politice ca un factor de echilibru, magistratul și-a confirmat reputația. Cu toate acestea, în interviul acordat în exclusivitate site-ului Jurnalistan.ro, președintele Republicii Moldova este nu numai pro-european la modul tranșant, ci și optimist în privința unei alianțe de guvernare cu această opțiune.

Nicolae Timofti: „Indiferent cine câștigă în România, relațiile vor fi apropiate cu Republica Moldova”

Echipa Ştirilor TVR a realizat un interviu în exclusivitate cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, difuzat în cea de-a doua ediţie a Telejunalului Moldova. „Indiferent cine vine la putere în România, atitudinea față de Republica Moldova nu se schimbă, din partea României. Și eu știu că toți acei care vin la putere își doresc apropierea Republicii Moldova de România în sensul bun al cuvântului”, a declarat Nicolae Timofti.