CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Festivitate cu prilejul Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt la Liceului Teoretic ”N.V. Gogol” din Chișinău

Astăzi Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a participat la un spectacol artistic cu genericul ”Mi-i scump pămîntul din străbuni lăsat” care s-a desfășurat la Liceul Teoretic ”N.V. Gogol” din Chișinău. Evenimentul face parte din acțiunile consacrate anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei și a avut drept obiectiv cultivarea spiritului patriotic, a identității moldovenești și tradiției creștine, în rîndul elevilor.

Șeful statului a salutat organizarea unor astfel de evenimente. În context Igor Dodon a menționat că pe parcursul anului 2018 va fi implementat un plan de acțiuni dedicat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, care conține circa 50 de măsuri de amploare în domenii precum cultura, istoria, educația, sport. Astfel, vor fi organizate expoziții dedicate marelui domnitor, conferințe științifice, competiții sportive, editate lucrări (științifice și de popularizare), organizate concerte, produse filme, desfășurate diferite concursuri tematice, ș.a.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că instituția școlară respectivă este inclusă în programul național de reabilitare a infrastructurii sportive și va beneficia pe parcursul anului curent de un complex sportiv, astfel ca elevii să-și dezvolte cu succes abilitățile fizice.