Președintele țării a vizitat localitățile Congaz, Copceac și Bacioi, beneficiare de complexuri sportive în cadrul programului național de reabilitare a infrastructurii sportive

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat localitățile Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia, precum și localitatea Băcioi din mun. Chișinău – sate care au circa zece mii de locuitori fiecare și care fac parte din lista primelor zece localități din țară, beneficiare de complexuri sportive în cadrul programului național de reabilitare a infrastructurii sportive.

Complexurile sportive vor include terenuri de fotbal, baschet, volei, fitness, teren de joacă pentru copii, spațiu de odihnă pentru adulți, ș.a. Practicarea modului sănătos de viață, a sportului în masă, trebuie să devină o prioritate pentru Republica Moldova, iar pentru realizarea acestui obiectiv, vom depune și în continuare toate eforturile necesare”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că în toamna anului trecut, a fost lansat un proiect național de construcție a 300 de complexurisportive în localitățile din Republica Moldova, preponderent în cele din mediul rural. Pe parcursul anului 2018, se planifică inițierea lucrărilor de construcție a circa 100 de terenuri sportive. Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova”.