Constitution of the
Republic of Moldova
Contacts

Preşedintele Maia Sandu a avut o discuție online cu Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili

Chișinău, 24 aprilie 2021 – Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri în regim online cu Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili. Discuția a vizat funcţionarea instituţiilor democratice în cele două ţări, agenda de reforme și combaterea corupției.

 

„Am vorbit despre faptul că și cetățenii moldoveni, și cei georgieni își doresc rezolvarea cât mai rapidă a crizelor cu care se confruntă și instituții democratice care să lucreze pentru ei. Lupta împotriva corupției și construirea unui stat democratic, modern și european reprezintă singura cale prin care putem face schimbările așteptate de cetățeni”, a declarat șefa statului.

 

Oficialii au făcut un schimb de opinii și despre situația din regiune. Preşedintele Maia Sandu a accentuat cât de importantă este cooperarea strânsă în cadrul Parteneriatului Estic între Republica Moldova, Georgia și Ucraina pentru avansarea pe calea europeană și consolidarea instituțiilor. Șefa statului a propus elaborarea unei declarații comune la nivel de președinți cu privire la viitorul celor trei țări în contextul Parteneriatului Estic.

 

Doamna Președinte Zourabichvili a menționat că semnarea unei asemenea declarații ar fi oportună la conferința din vară de la Batumi. Totodată, Preşedintele Maia Sandu și-a exprimat speranța că Summitul Parteneriatului Estic va fi organizat în această toamnă și că toate subiectele abordate vor putea fi discutate la Bruxelles.