Constitution of the
Republic of Moldova
Contacts

Președintele Maia Sandu a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadorilor Sloveniei, Cehiei și Italiei

În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori agreați:

- E.S. doamna Lea Stančič, Ambasadoarea Republicii Slovenia, cu reședința la București,
- E.S. domnul Stanislav Kázecký, Ambasadorul Republicii Cehe, precum și
- E.S. domnul Lorenzo Tomassoni, Ambasadorul Republicii Italiene.

Șefa statului le-a urat succes ambasadorilor în activitatea lor în Republica Moldova. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privitor la situația pandemică și depășirea consecințelor crizei sanitare. Un subiect discutat a vizat solicitarea țării noastre, expediată anterior guvernelor țărilor partenere, de a examina posibilitatea vânzării sau unei donații de vaccin pentru cetățenii moldoveni.

Maia Sandu a mulțumit Cehiei pentru susținerea valoroasă oferită Moldovei în pandemie. Doamna Președinte și-a exprimat totodată încrederea că relațiile deosebit de strânse cu Italia, consolidate în decursul mandatului ambasadoarei precedente, vor continua într-o dinamică similară și pe viitor. În discuție cu ambasadoarea Sloveniei, interlocutoarele au convenit să sporească schimburile social-economice dintre cele două țări.

Președinția Republicii Moldova va susține toate inițiativele care consolidează relațiile bilaterale și valorifică potențialul existent în toate domeniile de interes comun