CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Angajații Agenției Informațională de Stat „Moldpres” solicită ajutorul Președintelui

În adresa șefului statului a parvenit o adresare colectivă a angajaților Agenției Informațională de Stat „Moldpres”.

În mesaj se spune, printre altele, că la 13 noiembrie, cu o zi pînă a fi demis, Guvernul Maiei Sandu a lichidat unitățile de traducători ai Agenției „Moldpres”. În consecință, cetățenii Republicii Moldova și reprezentanții corpului diplomatic, acreditați în țara noastră, au fost lipsiți de dreptul de a obține informații în limbile rusă și engleză.

Prin aceeași decizie, a fost lichidat întreg serviciul foto al agenției, din care cauză a devenit imposibilă reflectarea în imagini a celor mai importante evenimente din țara noastră.

Președintele țării consideră că decizia fostului Guvern al Maiei Sandu este o încălcare a Constituției și legislației Republicii Moldova din punct de vedere a nerespectării drepturilor cetățenilor RM și ale corpului diplomatic la obținerea informației oficiale despre evenimentele din țară în limbile rusă și engleză.

În legătură cu cele menționate, Igor Dodon s-a adresat primului-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, cu solicitarea de a revedea decizia fostului Guvern și de a asigura funcționalitatea Agenției „Moldpres”.