Consilierul prezidențial va participa la Forumul Internațional al Culturii de la Sankt-Petersburg

La invitația ministrului culturii din Federația Rusă, Vladimir Medinski, consilierul Președintelui RM în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, va participa la cel de-al VII-lea Forum Internațional al Culturii de la Sankt-Petersburg, care își va ține lucrările în perioada 15-17 noiembrie.

Programul vizitei include mai multe activități cu participarea reprezentanților mediului cultural din diferite țări, precum și întâlniri cu reprezentanți ai administrației municipale a orașului de pe Neva.

Forumul Internațional al Culturii de la Sankt-Petersburg se desfășoară anual, începând cu anul 2012, și constituie o platformă pentru întâlniri, dialoguri deschise și schimb de experiență între specialiști și experți în domeniul culturii, reprezentanți ai administrației de stat și ai mediului de afaceri din mai multe țări ale lumii. În anul 2017 Forumul a reunit circa 33 mii de participanți, inclusiv 49 de delegații din străinătate, peste două mii de experți internaționali și renumiți oameni de cultură din 96 de state ale lumii. La deschiderea oficială a Forumului a participat Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.