CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Cooperarea cu instituțiile europene, discutată de Președinta Maia Sandu în cadrul vizitei de lucru de la Paris

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Paris, cu Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate, Olivér Várhelyi, și cu directoarea generală adjunctă a Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene, Katarína Mathernová.

În discuțiile purtate cu oficialii europeni, Președinta Maia Sandu s-a referit la stadiul curent al relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în contextul efectelor dezastruoase pe care războiul Rusiei împotriva Ucrainei le are asupra economiei noastre și a securității energetice. Șefa statului a mulțumit  pentru sprijinul important acordat de Uniunea Europeană pentru a gestiona aceste crize și a reiterat angajamentul guvernării de la Chișinău de a accelera procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Președinta Maia Sandu a subliniat că se lucrează la îndeplinirea celor nouă recomandări, făcute de Comisia Europeană în contextul acordării statutului de țară candidată la UE pentru Moldova. Reformele vor spori capacitățile instituțiilor publice, îndeosebi ale celor responsabile de contracararea corupției, vor îmbunătăți sectorul de justiție și vor dinamiza economia, astfel încât anul viitor să fie posibilă inițierea negocierilor de aderare.