CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu Dmitrii Kozak

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuție telefonică cu Dmitrii Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse.

Oficialii au abordat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre statele noastre. Partea rusă a adresat mulțumiri șefului statului pentru eforturile pe care le-a depus pe durata mandatului de Președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

În special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul că datorită eforturilor lui Igor Dodon, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA.

La rândul său, Igor Dodon a exprimat gratitudine domnului Kozak și actualei conduceri a Federației Ruse, pentru susținerea multilaterală acordată Republicii Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate în Rusia, pentru asistența acordată în combaterea pandemiei de coronavirus și sprijinul material oferit agricultorilor noștri, afectați de secetă.

La finele discuției, Președintele țării a convenit cu Dmitrii Kozak în privința organizării vizitei sale de lucru în Federația Rusă, pentru a discuta un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă.