CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova. Este prima vizită a diplomaților străini în clădirea renovată a Președinției Republicii Moldova, care și-a redeschis recent ușile.

Pentru Excelențele lor a fost organizată o scurtă excursie în clădire, inclusiv a fost prezentată Sala de ședințe unde primul Parlament a votat unanim Declarația Independenței Republicii Moldova pe 27 august 1991.

În cadrul întrevederii, șeful statului le-a prezentat ambasadorilor bilanțul activității Președinției în anul 2018, inclusiv rezultatele obținute în domeniul politicii externe. Președintele a constatat interesul sporit din partea partenerilor externi față de strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate între Vest și Est. Igor Dodon și-a exprimat ferma convingere că în anul viitor vom obține și mai multe realizări în acest domeniu.

De asemenea, părțile au discutat despre alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie 2019 și care trebuie să fie organizate conform standardelor internaționale democratice.

Totodată, șeful statului a vorbit despre evoluția dialogului în privința reglementării diferendului transnistrean. ”În acest context am informat ambasadorii că pe data de 25 decembrie curent va avea loc cea de-a cincea întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski”, a declarat, Igor Dodon.

La finele întrevederii, Președintele țării le-a urat diplomaților sărbători fericite, pace în țările pe care le reprezintă și succes în misiunea lor în țara noastră.