Igor Dodon a avut o întrevedere cu Eugen Doga

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Eugen Doga, renumit compozitor, Artist al Poporului din URSS, deținător al Ordinului Republicii, Omul secolului XX în SUA.

În cursul dialogului, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din țară, în special, din domeniul culturii.

Șeful statului i-a mulțumit maestrului pentru contribuția la dezvoltarea artei muzicale naţionale şi universale, precum și pentru faptul că prin creațiile sale, ne-a făcut cunoscuţi în lumea întreagă, fiind unul dintre cele mai sonore nume din lumea muzicii. Eugen Doga a scris muzică instrumentală, vocală, clasică, ușoară, pentru film, teatru și pentru copii –capodopere care sunt recunoscute peste tot.

Totodată, Eugen Doga i-a oferit Președintelui cartea „ABCDOGA, un Destin în Do major”, și un set de CD-uri care conțin operele sale. Igor Dodon a susținut ideea maestrului de a repartiza în bibliotecile și școlile din țară această ediție prețioasă de CD-uri care vor contribui la promovarea și perpetuarea operelor de o mare valoare, în țara noastră.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat profunda gratitudine pentru pasiunea, devotamentul și dăruirea pe care le consacră culturii, în special, muzicii, urîndu-i sănătate, putere de muncă, succes și inspirație în continuare.