CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a conferit distincții de stat unor actori remarcați din Moldova cu prilejul zilei profesionale

Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Actorului. Cu prilejul acestei zile șeful statului a transmis un mesaj de felicitare în cadrul căruia a menționat că ”aceşti reprezentanți de seamă ai artei naționale, de o valoare inestimabilă, îşi dedică viaţa unor roluri, pentru a bucura sufletele spectatorilor. Lumea artistică autohtonă este bogată în talente şi valori profesionale, de aceea, trebuie să acordăm susținerea necesară pentru a le oferi șansa să fie valorificate”.

În legătură cu această sărbătoare profesională, pentru merite deosebite în dezvoltarea și propagarea artei teatrale, contribuție substanțială la afirmarea valorilor culturale și înaltă măiestrie artistică, Igor Dodon a semnat un decret prin care a conferit distincții de stat și titluri onorifice pentru 18 reprezentanți ai vieții teatrale din țara noastră.

”Voi susține și încuraja în continuare oamenii de cultură și tinerele talente care prin profesionalismul său și dedicație vocației sale duc faima țării noastre în lume. Trebuie să investim în cultură și educație fiindcă oamenii sînt cel mai de preț activ pe care îl are Republica Moldova”, a menționat președintele țării.

Anual, la data de 27 decembrie în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Actorului.