Igor Dodon a dat start acțiunilor consacrate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă

Astăzi, la Șerpeni, Igor Dodon a dat start unui șir de acțiuni sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

Șeful statului împreună cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, consilierii prezidențiali, conducerea Uniunii ofițerilor, activiștii civici și membrii “Gărzii Tinere” a participat la plantarea copacilor la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”.

Președintele țării a menționat că se planifică organizarea unor evenimente similare în toate orașele care marchează data eliberării în anul curent. ”De exemplu, luni, 18 martie, vom marca 75 de ani de la eliberarea orașului Soroca. Pe data de 13 aprilie - 75 de ani de la luarea sub control a capului de pod Șerpeni. Pe data de 9 Mai va avea loc Marșul Victoriei, iar pe 24 august, în ziua istorică a Operațiunii Iași-Chișinău, încă un marș în capitală”, - a specificat Igor Dodon.

Șeful statului a mai subliniat că planul de acțiuni include renovarea monumentelor militare, reînhumarea osemintelor ostașilor căzuți pe cîmpul de luptă, organizarea unor evenimente menite să contribuie la educarea patriotică a tinerilor, elaborarea publicațiilor științifice și jurnalistice, realizarea unui documentar dedicat eliberării Moldovei. De asemenea, la inițiativa Președintelui, toți veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei vor fi vizitați la domiciliu.

Igor Ddon a adus mulțumiri tuturor celor care depun eforturi în vederea păstrării memoriei eroilor, exprimîndu-și încrederea că celebrarea la nivel național a celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă va juca un rol important în consolidarea statalității noastre și în educația patriotică a tineretului nostru.