CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la Festivalul Vinului din Găgăuzia

Șeful statului a participat la Festivalul Vinului „Gagauz şarap yortusu”, organizat, anual în Găgăuzia, începînd cu anul 2007. La această frumoasă sărbătoare participă vinificatori din Găgăuzia şi alte regiuni ale Moldovei. În acest an, la Festival au fost prezenţi mai mulţi oaspeți din Rusia, Turcia, Ucraina şi alte ţări, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi în RM.

Împreună cu oaspeţii la eveniment, Igor Dodon a degustat minunatele vinuri găgăuze, a servit din bucatele naţionale, a urmărit evoluările muzicale şi de dans ale colectivelor artistice şi i-a premiat pe cei mai buni vinificatori.

Președintele țării consideră că astfel de acţiuni au un rol important în păstrarea și promovarea tradiţiilor locuitorilor Găgăuziei şi Moldovei la general, precum și în promovarea imaginii țării noastre peste hotare. “Datorită industriei de vinificaţie, are loc dezvoltarea economiei moldoveneşti. Vinurile noastre sînt cunoscute şi preferate în mai multe ţări”, a subliniat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a menționat că sarcina noastră este să creăm toate condiţiile pentru dezvoltarea acestui domeniu, păstrarea piețelor tradiţionale pentru exporturile de vinuri moldoveneşti, precum și deschiderea altor pieţe noi. “Noi facem şi vom face acest lucru pentru viitorul ţării noastre”, a declarat Președintele Moldovei.

Amintim că, zilele trecute, în cadrul întrevederii Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, s-a ajuns la o înţelegere importantă vizavi de producătorii moldoveni din industria vinificaţiei. Astfel, începînd cu 1 ianuarie, 2019, vor fi ridicate taxele vamale pentru livrările de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusească, ceea ce va asigura o creştere de cîteva ori a volumului de vînzări în această ţară.