Igor Dodon a participat la inaugurarea unui complex sportiv în orașul Soroca

În cadrul vizitei de lucru în orașul Soroca, șeful statului a participat la inaugurarea unui complex sportiv care face parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive.

Complexul sportiv include: teren de fotbal, de baschet, de volei, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii și este situat în regiunea ”Soroca Nouă” a orașului.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că acest teren sportiv va deveni o atracție pentru toți locuitorii orașului. Totodată, Președintele a reiterat faptul că practicarea sportului oferă multiple beneficii pentru sănătate, dar și oportunitatea de a socializa. ”Anume din aceste considerente voi depune și în continuare eforturi astfel ca cetățenii țării să aibă posibilitatea să practice sportul”, a menționat șeful statului.

Amintim, că în toamna anului trecut, Președintele RM a lansat un proiect național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. Zeci de complexuri sînt date în exploatare, se află în proces de proiectare sau de construcție. Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.