CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a ținut un discurs la Universitatea de Stat din Moscova “M.V. Lomonosov"

În cadrul vizitei oficiale în Federația Rusă, Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moscova “M.V. Lomonosov”, Viktor Sadovnicii, și a ținut un discurs în fața studenților și a profesorilor.

În timpul discursului, șeful statului a vorbit despre principalele etape de dezvoltare a Republicii Moldova, specificul istoric și cultural, politica internă și externă, precum și despre legăturile de veacuri cu Rusia și poporul său. De asemenea, Igor Dodon și-a expus punctul de vedere cu privire la securitatea regională.

O atenție deosebită Președintele țării a acordat viitoarelor alegeri parlamentare din februarie, strategiei de promovare a unui echilibru în politica externă, precum și respectării principiului constituțional al neutralității permanente a țării noastre.

În continuare, Igor Dodon a răspuns la întrebările studenților și profesorilor de la Universitatea de Stat din Moscova. Șeful statului a remarcat interesul lor sincer față de Republica Moldova și poporul nostru.