CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 2 ani de cînd a fost ales Președintele țării

Cu ocazia împlinirii a 2 ani de cînd a fost ales Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a transmis următorul mesaj:

”Au trecut doi ani de cînd cetățenii Republicii Moldova și-au recîștigat dreptul de a vota Președintele în mod direct.

Sunt onorat că susținerea lor mi-a fost acordată mie și vă asigur că în fiecare zi din acești doi ani am gîndit și am acționat astfel, încît să fac viața oamenilor mai decentă, să-i fac să privească mai cu încredere la viitorul țării noastre.

În toată această perioadă, am avut sute de întîlniri cu cetățenii în raioanele și satele Moldovei, în orele de audiență la Președinție, în timpul întâlnirilor cu diaspora. Am răspuns la numeroase solicitări concrete, de ordin social și economic și sunt împăcat sufletește, deoarece o bună parte din acele solicitări au putut fi soluționate.

În politica externă, am optat pentru echilibru în relațiile Moldovei cu Estul și cu Vestul, fiindcă suntem o țară care trebuie să prietenească, nu să se certe cu țările din vecinătatea apropiată sau îndepărtată.

Am restabilit prietenia cu Rusia, fără a pierde bunele relații cu țările occidentale.

În politica internă, am pledat pentru patriotism, pentru promovarea statalității, pentru păstrarea valorilor creștine și m-am exprimat ferm împotriva acțiunilor abuzive ale guvernării democrate, cu care am avut mai multe confruntări, dar sper că, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, voi obține și o susținere parlamentară largă, socialistă, care să-mi permită să înfăptuiesc multe alte lucruri bune pentru țără și cetățeni.

În toți acești ani, am demonstrat că Moldova are viitor și acest lucru este cel mai important.”