CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat colholzul „Pobeda” din satul Copceac, UTA Găgăuzia și a participat la sărbătoarea dedicată agricultorilor din Taraclia

Prima destinație a vizitei de lucru în regiunea de sud a Moldovei a Președintelui țării a fost colholzul „Pobeda” din satul Copceac, UTA Găgăuzia.

Igor Dodon a apreciat activitatea acestei gospodării agricole, deoarece a înregistrat rezultate bune la producerea și realizarea produselor de origine animală și vegetală: legume, fructe și struguri.

Șeful statului i-a felicitat pe muncitori cu ocazia Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare, dorindu-le multă sănătate, bunăstare și roadă bogată. De asemenea, în semn de înaltă apreciere a rezultatelor activității colhozului, Igor Dodon a înmînat Diploma Președintelui pentru cinci lucrători.

În continuare, la invitația președintelui raionului Taraclia, Ivan Pîslari, Președintele țării a participat la sărbătoarea dedicată agricultorilor, organizată în raion.

Igor Dodon le-a adresat felicitări tuturor, dorindu-le prosperitate și timp prielnic, iar pentru 11 lucrători din localitate le-a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui.

Șeful statului a subliniat faptul că dezvoltarea agriculturii, în general, și a tehnologiilor de prelucrare a produselor agricole, în particular, sunt prioritățile noului Guvern, care acționează în strînsă coordonare cu Președinția și cu Parlamentul.

Președintele țării a remarcat că prima specialitate pe care a obținut-o este cea de economist în domeniul agriculturii, de aceea Ziua lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoare este și pentru dumnealui sărbătoare profesională.