Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în Federația Rusă

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în Federația Rusă – la Moscova și Sankt-Petersburg.

Agenda de lucru a vizitei include:

1.Întrevedere cu Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, precum și discursul Președintelui RM la ședința în plen a Dumei de Stat a Federației Ruse.

2. De asemenea, sunt planificate întrevederi cu reprezentanții conducerii de vârf a Federației Ruse, inclusiv cu Dmitri Kozak, vicepremier, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu Republica Moldova.

3. Va avea loc ședința Consiliului Economic Moldo-Rus, unde delegațiile vor discuta modul în care sunt realizate înțelegerile obținute la Forumul Economic Moldo-Rus, desfășurat la Chișinău, în luna septembrie, precum și se vor trasa planurile pentru anul viitor.

4. Întrevederi cu reprezentanții diasporei moldovenești: pe data de 24 noiembrie - la Moscova, iar pe 25 noiembrie - la Sankt Petersburg.

“Federația Rusă a fost, este și va fi un partener strategic al Republicii Moldova. Nimeni nu va reuși să distrugă relațiile noastre frățești, spirituale, culturale și economice, pe care popoarele noastre le-au construit de-a lungul secolelor”, a menționat șeful statului.