CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon s-a întîlnit cu Farit Muhametşin

Astăzi, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Farit Mukhametshin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova. În cadrul întrevederii diplomatul a transmis șefului statului scrisorile de felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă din partea conducerii Federației Ruse, a Președintelui FR Vladimir Putin și a Prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev.

În cursul discuțiilor părțile au făcut un schimb de opinii pe marginea dezvoltării și aprofundării relațiilor de colaborare moldo-ruse, precum și  au trecut în revistă agenda vizitei oficiale a lui Igor Dodon la Moscova, planificată pentru data de 17 ianuarie 2017.

Președintele statului  a venit cu inițiativa organizării în cadrul vizitei respective a unor întrevederi cu studenții moldoveni care își fac studiile în instituțiile de învățămînt superior din FR. A fost examinată posibilitatea ținerii unei prelegeri publice în fața studenților din cadrul unei din universitățile ruse, cum ar fi MGIMO sau Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov.