CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu, către angajații SIS: „Noile provocări de securitate trebuie tratate în mod responsabil, punând pe prim-plan țara și siguranța cetățenilor”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la ceremonia dedicată aniversării a 31-a de la crearea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Șefa statului a mulțumit ofițerilor și angajaților SIS pentru că stau la straja securității țării și a cetățenilor, și-a exprimat recunoștința față de ofițerii și veteranii SIS care acum 30 de ani au apărat independența și integritatea teritorială a țării, și a vorbit despre provocările curente de securitate.

Președinta Maia Sandu, după ședința CSS: „Vrem să discutăm despre bani confiscați, nu doar despre bani sechestrați”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat luni Consiliul Suprem de Securitate (CSS), în cadrul căruia au fost discutate progresele și obstacolele existente în procesul de înfăptuire a justiției, prioritățile agendei legislative privind reforma justiției, dar și problema combaterii și contracarării acțiunilor cu caracter terorist.

Președinta Maia Sandu, la aniversarea Armatei Naționale: „O armată puternică, modernă și bine echipată oferă țării încredere în forțele proprii, libertate de acțiune și opțiuni strategice, în caz de pericol”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Comandant Suprem al Forțelor Armate, a participat astăzi la ceremonia dedicată celei de-a 31-a aniversări a Armatei Naționale. Șefa statului a adresat un mesaj cordial ofițerilor, ostașilor în termen și tuturor angajaților Forțelor Armate ale țării și a conferit mai multe distincții de stat.