CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

La inițiativa Președintelui țării, a fost elaborat „Ghidul meșterilor populari din Republica Moldova”

„Ghidul meșterilor populari din Republica Moldova” a fost elaborat în urma solicitărilor parvenite în adresa instituției prezidențiale din partea conaționalilor noștri de peste hotare.

”Am creat  acest ghid, întrucât rolul dumneavoastră, celor plecați de acasă, în promovarea și păstrarea patrimoniului cultural și a tradițiilor neamului este unul  semnificativ. Valorile tradiționale trebuie să reprezinte liantul dintre Republica Moldova și comunitățile de moldoveni din străinătate”, a menționat șeful statului.

Președintele Republicii Moldova consideră că moldovenii sunt un popor cu o bogată cultură spirituală, cu tradiții și obiceiuri nemuritoare. Este bogat și în oameni loiali care, prin talentul și înțelepciunea lor, promovează tradițiile, folclorul, portul moldovenesc – adevărate comori ale istoriei noastre.

Președintele Republicii Moldova și-a exprimat speranța că informația găsită în acest document va răspunde aspirațiilor fiecărui moldovean, dar și va susține dezvoltarea meșteșugurilor populare, implicit va sprijini meșterii din Republica Moldova.

 

Vezi aici Ghidul meșterilor populari din Republica Moldova