CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Noul Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe a depus jurământul de învestire

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, a depus jurământul de învestire în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a Prim-ministrului Dorin Recean. 

În cadrul evenimentului, șefa statului a declarat că Mihai Popșoi vine cu o pregătire academică solidă. Viceprim-ministrul Popșoi s-a remarcat printr-o activitate intensă pe platforma diplomației parlamentare și a adus o contribuție esențială la consolidarea sprijinului și încrederii partenerilor străini. 

Președinta Maia Sandu a reieterat că scopul primordial al autorităților în domeniul politicii externe, rămâne aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova. „Obiectivele noastre pe domeniul politicii externe rămân aceleași: să ancorăm definitiv Republica Moldova în lumea liberă, să întreprindem pași decisivi pe calea integrării europene și, bineînțeles, să reprezentăm interesele Republicii Moldova, interesele cetățenilor noștri, fie că vorbim despre cetățenii care sunt în țară sau despre cei din diasporă”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Decretul de numire în funcția de viceprim-ministru, ministrul Afacerilor de Externe a fost semnat, luni, 29 ianuarie de către șefa statului, Maia Sandu.