CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a avut întrevederi cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în această după-amiază, la București, cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României.

Şefa statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar Florin Cîțu, ales astăzi în funcția de Președinte al Senatului României. Preşedinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru ajutoarele pe care le-a primit Republica Moldova în acest an pentru combaterea pandemiei. Oficialii au discutat şi despre continuarea proiectelor de interes pentru țările noastre.

La finalul întrevederii de la Guvern, miniștrii Educației din Republica Moldova și România au semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, un document așteptat de absolvenții din Republica Moldova. 

La Parlamentul României, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu noul șef al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu vicepreședinta Senatului României, Alina Gorghiu. Discuțiile au reconfirmat angajamentul comun de a dezvolta și mai departe relația specială dintre Republica Moldova și România, pe toate dimensiunile de cooperare.

La finalul vizitei oficiale pe care o efectuează astăzi la București, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu doamna Florina Bran, conferențiar universitar și doctor în economie. Întâlnirea a avut loc la solicitarea Președintei Maia Sandu pentru a-i înmâna doamnei Bran „Ordinul Republicii”, distincție de stat care i-a fost conferită soțului său, regretatul economist Paul Bran, pentru contribuția substanțială la formarea școlii de gândire economică din Republica Moldova. Profesorul Paul Bran a pus bazele Academiei de Studii Economice din Republica Moldova și a fost primul rector al ASEM.