Președinta Maia Sandu: „Agenda este complexă și ambițioasă, iar sprijinul partenerilor de dezvoltare, inclusiv al SUA, ne va fi de un real ajutor”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în această după-amiază la o dezbatere dedicată țării noastre, organizată de German Marshall Fund din SUA alaturi de congresmanul David Price, copreședinte al Grupului de prieteni ai Moldovei în Congresul SUA, și de George Kent, asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene și Euroasiatice din cadrul Departamentului de Stat.

„Am mulțumit participanților pentru interesul față de țara noastră și pentru deschiderea de a ne sprijini la acest început de cale. Le-am vorbit despre reformele pe care urmează să le facă noul Guvern și despre prioritățile pe termen scurt și mediu ale țării”, a spus doamna Maia Sandu.

În cadrul dezbaterii, șefa statului a menționat că Republica Moldova se află într-un moment istoric pentru dezvoltarea ei de mai departe și că trebuie să valorificăm la maximum această perioadă. „Combaterea corupției endemice, reforma justiției și a procuraturii, asigurarea integrității în sectorul public, dar și relansarea economiei, revizuirea politicilor agrare și de mediu, modernizarea sectorului de sănătate și a educației - toate necesită acțiuni rapide și hotărâte”, a menționat Președinta Republicii Moldova.

Doamna Maia Sandu a subliniat că agenda este complexă și ambițioasă, iar sprijinul partenerilor de dezvoltare - inclusiv al Statelor Unite, care de 29 de ani este unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova - ne va fi de un real ajutor.