CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu, la ceremonia de absolvire a promoției 2022 de la UTM: „Cererea pentru munca inginerilor va continua să crească, iar în Moldova vor exista numeroase oportunități de realizare profesională”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la ceremonia de absolvire a promoției 2022 de la Universitatea Tehnică a Moldovei. Cu acest prilej, Președinta Maia Sandu și-a exprimat în fața a 831 de noi ingineri, convingerea că ingineria este un domeniu de perspectivă în Republica Moldova.

„Avem planuri ambițioase de îmbunătățire a infrastructurii. Avem de construit poduri, drumuri, căi ferate, trebuie să facem tranziția la energia regenerabilă. Astăzi, o bună parte a vieții moderne se desfășoară online, iar fără specialiști buni în acest domeniu, nicio țară nu se poate integra în economia globală, nu poate funcționa în secolul 21”, a spus Maia Sandu.

Totodată, ea i-a încurajat pe absolvenții UTM să muncească acasă, în Moldova. „Există zeci de domenii care pot fi o provocare pentru inovatori și care așteaptă soluții ingenioase. Avem companii care așteaptă minți creatoare și oferă salarii motivante. Sunt convinsă că cererea pentru munca inginerilor va continua să crească, iar în Moldova vor exista numeroase oportunități de realizare profesională”, a menționat șefa statului.

„Am apreciat și faptul că Universitatea Tehnică a reușit, în ultimii ani, să îmbunătățească semnificativ condițiile și calitatea procesului de studii. Faptul că mulți dintre absolvenții de astăzi au deja un loc de muncă este o dovadă clară în acest sens. Sunt lucruri care, la sigur, constituie o motivație puternică și un motiv în plus de inspirație pentru viitorii studenți la inginerie, care vor păși pragul UTM la toamnă - o școală puternică și oportunități de viitor pe care și le dorește orice tânăr profesionist”, a conchis Președinta Maia Sandu.