CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Preşedintele Moldovei întreprinde o vizită în raioanele din sudul țării

Preşedintele Republicii Moldova continuă vizitele în teritoriu. Igor Dodon continuă să fie alături de oameni și să le acorde tot sprijinul posibil. Şeful statului intenționează să viziteze toate raionale și satele în care cetățenii au votat masiv pentru el.

Astăzi Igor Dodon se află la sudul țării, în raioanele - Taraclia, Vulcănești, Ceadîr Lunga și Comrat.

Inițial, şeful statului a vizitat Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Albota, Taraclia, care astăzi marchează hramul. Preşedintele ţării a felicitat localnicii cu prilejul sărbătorii și le-a urat pace, sănătate, iar ocrotitorul ceresc pe care îl prăznuiesc în această zi, să-i protejeze de toate relele.

Ulterior, cu ocazia aniversării a 110-a de la înființarea volostei Taraclia, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu prim-ministrul țării, Ion Chicu, președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari și ambasadorul Republicii Bulgaria în Republica Moldova, Evgeni Stefanov Stoytchev, au participat la ceremonia de inaugurare a monumentului lui Ivan Berov – fost staroste (primar) al Taracliei.

Ivan Berov (1873-1946) a ocupat funcția de staroste al Taracliei mai mulți ani. S-a manifestat prin calitățile sale remarcabile, căpătând faimă și autoritate nu doar în cadrul localității, dar și în regiune, fiind decorat chiar și de autoritățile țariste.

Şeful statului a adus felicitări localnicilor cu acest prilej și le-a urat sănătate și prosperitate. Igor Dodon a menționat că și pe viitor va depune eforturi pentru a dezvolta localitățile țării.

De asemenea, Igor Dodon a exprimat gratitudine locuitorilor raionului pentru votul acordat în cadrul alegerilor prezidențiale. În Taraclia Igor Dodon a acumulat 92.95%, fiind votat de 16702 de cetățeni. Preşedintele ţării a menționat că va fi în continuare alături de ei și le va oferi suportul necesar.