CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu domnul Hans-Gert Poettering, președintele Fundației Konrad Adenauer

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a avut astăzi, 18 noiembrie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu domnul  Hans-Gert Poettering, președintele Fundației Konrad Adenauer.

Șeful statului a apreciat activitatea fundației germane în Republica Moldova, axată pe educație politică și consultanță, menționând că activitățile de instruire a funcționarilor de nivel local din sfera politică şi cea administrativă contribuie la consolidarea instituțiilor democratice din țara noastră.

Cei doi oficiali au discutat despre procesele politice din Republica Moldova și au făcut un schimb de păreri despre situația regională.

Domnul Hans-Gert Poettering, care în perioada 2007 – 2009 a exercitat funcția de președinte al Parlamentului European, a spus că Republica Moldova are calea deschisă spre Uniunea Europeană, menționând în context importanța reformelor democratice care se desfășoară în țara noastră.

Fundaţia Konrad Adenauer şi-a început activitatea în Republica Moldova în 2007. Organizația poartă numele primului cancelar federal german postbelic, unul dintre părinții fondatori ai construcției de state care a devenit ulterior Uniunea Europeană.