CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la evenimentele prilejuite de cea de-a 25-a aniversare a Armatei Naționale

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a participat astăzi, 2 septembrie a.c., la evenimentele dedicate Zilei Armatei Naționale.

Cu acest prilej, șeful statului a apreciat eforturile nobile ale Armatei în misiunea de apărare a integrității și independenței  Republicii Moldova, menționând de asemenea, rolul militarilor la lichidarea consecințelor calamităților naturale, dezamorsarea obiectelor explozive sau îndeplinirea misiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană. „Dezvoltarea unei armate moderne – forța de bază a sistemului național de apărare – continuă a fi misiunea strategică a țării în parcursul său european și o garanție a securității naționale și regionale”, a menționat șefului statului, Comandant Suprem al Forțelor Armate.

În contextul solemnității de astăzi, Președintele Republicii Moldova  a oferit distincții de stat unor militari și angajați ai Ministerului Apărării, dar și însemne speciale (Moneda comemorativă – „25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova”) primului Președinte al Republicii Moldova, domnul Mircea Snegur, Ministrului Apărării al Republicii Moldova, domnul Anatolie Șalaru, Ministrului Afacerilor Interne, domnul Alexandru Jizdan, Directorului Serviciului de Informații și Securitate, domnul Mihai Balan și Directorului Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, domnul Victor Țărnă.

De asemenea, unii militari au primit diplome din partea Guvernului Republicii Moldova și distincții ale Armatei Naționale.

 

Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înființarea Armatei Naționale, Ministerul Apărării desfășoară, astăzi și mâine, o serie de evenimente aniversare. Ziua Armatei Naționale este sărbătorită în Republica Moldova la data de 3 septembrie.