CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti l-a prezentat pe noul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, ofițerilor și angajaților instituției

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a vizitat astăzi, 31 iulie a.c., Ministerul Apărării, unde l-a prezentat pe noul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, ofițerilor și angajaților instituției.

În cadrul evenimentului solemn, șeful statului a menționat necesitatea creşterii capacităţii operaţionale a armatei şi modernizarea acesteia, avându-se în vedere și noul context de securitate din regiune.

De asemenea, Nicolae Timofti a accentuat necesitatea creșterii capacității de apărare a armatei, prin colaborarea cu celelalte structuri de securitate din țară, dar și cu țările membre NATO.

Președintele Timofti  și-a exprimat încrederea că noua conducere a Ministerului Apărării va continua reformele începute și va apăra cu demnitate și onoare interesele și proiectele de țară ale Republicii Moldova.

Președintele Nicolae Timofti i-a mulțumit fostului ministru, Viorel Cibotaru, pentru eforturile depuse în scopul conformării armatei la noile standarde internaționale și modernizării structurii pe care a condus-o.

La finalul ceremoniei președintele Timofti i-a înmânat domnului Anatol Șalaru Stindardul ministrului Apărării, instituit prin decret prezidențial pe 17 iunie 2014, iar fostului ministru, Viorel Cibotaru, i-a oferit o copie a acestuia.