CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti participă la summit-ul SEECP la Tirana

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, participă la summit-ul șefilor de stat și de guvern al Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care are loc în capitala Albaniei, Tirana, în perioada 25-26 mai 2015.

La Tirana, șeful statului va avea și o întrevedere oficială cu președintele Republicii Albania, Bujar Nishani.

În cadrul reuniunii, președintele Timofti va vorbi despre importanța cooperării pe dimensiunea euroatlantică între țările din Sud-Estul Europei.

Din delegația oficială a Republicii Moldova fac parte Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Președintelui, Vlad Țurcanu, consilierul președintelui pentru Comunicare Publică, Iulian Grigoriță, consilier pentru Politică Externă și Integrare Europeană, Tudor Ulianovschi, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și ambasadorul Republicii Moldova la Tirana, Alexandru Prigorschi.

***

SEECP (South-East European Cooperation Process) este o structură de cooperare regională,  înfiinţată în 1996, la iniţiativa Bulgariei, care a urmărit stabilirea unor noi forme de cooperare, după apariţia noilor state pe teritoriul fostei Iugoslavii. Obiectivele cooperării regionale în cadrul SEECP sunt: consolidarea securității și a situației politice, intensificarea relațiilor economice și de cooperare în domeniul resurselor umane, democrație, justiție, și lupta împotriva activităților ilegale. Din cadrul organizației fac parte Albania, Bulgaria, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România, Serbia, Turcia; Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Moldova, Muntenegru şi Slovenia.