CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele Knessetului

Igor Dodon a avut o întrevedere cu domnul Yuly-Yoel Edelstein, Președintele Knesset-ului.

Șeful statului a remarcat activizarea dialogului interparlamentar moldo-israelian, ca fiind un cadru important al promovării şi dezvoltării contactelor dintre legislativele celor două state şi de valorificare a oportunităților de aprofundare a cooperării bilaterale RM-Israel.

Igor Dodon a apreciat evoluţia pozitivă pe plan economic şi social a Statului Israel și a pledat pentru intensificarea cooperării şi colaborării Moldovei cu partenerii israelieni, în special în domenii ca: turism, servicii, agricultură şi înaltă tehnologie.

De asemenea, părțile au discutat despre alegerile parlamentare ce urmează să se desfășoare în Moldova la data de 24 februarie. Președintele țării și-a exprimat interesul sporit pentru organizarea unui proces electoral liber și corect, în conformitate cu standardele internaționale.

Referindu-se la politica externă, Igor Dodon a adus la cunoștința domnului Yuly-Yoel Edelstein detalii cu privire la strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate atît în Est, cît și în Vest, pe baza principiului constituțional de neutralitate permanentă.