Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Tatarstan

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, care se află în țara noastră cu o vizită de lucru de două zile.

În cadrul discuției, interlocutorii au abordat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea, extinderea și aprofundarea relațiilor noastre bilaterale, în special, în domeniul comercial-economic.

Oficialii au fost unanimi în opinia că schimbul comercial în volum de 12 mln. dolari anual nu corespunde potențialului de colaborare existent. În context, părțile au convenit asupra necesității stabilirii unor contacte mai strînse între oamenii de afaceri din Moldova și Tatarstan, precum și între Camerele de Comerț și Industrie, pentru a dinamiza cooperarea comercial-economică.

De asemenea, Igor Dodon a venit cu inițiativa organizării unei vizite a consilierilor prezidențiali în orașul Kazan pentru a stabili domeniile prioritare de cooperare, dar și pentru a pregăti vizita oficială a Președintelui RM în Tatarstan, preconizată pentru anul viitor.