CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a participat la ședința Consiliului Republican al Uniunii Ofiţerilor din RM

Astăzi, Președintele Igor Dodon a participat la ședința Consiliului Republican al Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova, al cărei membru este de mai mult timp.

În cadrul ședinței, preşedintele Uniunii Ofiţerilor, Victor Gaiciuc, a făcut bilanțul activității pentru anul 2018 și a relatat despre acțiunile care au fost organizate în vederea marcării Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, menite să contribuie la cultivarea spiritului demnităţii, dragostei faţă de ţară și a valorilor naționale în rîndul cetățenilor.

De asemenea, au fost trasate obiectivele pentru anul viitor. Avînd în vedere că în anul 2019 vom marca aniversarea a 660-a a întemeierii Țării Moldovei precum și 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fasciști, în cadrul operațiunii Iași-Chișinău, Igor Dodon a îndemnat ofițerii să elaboreze un plan de acțiuni în vederea marcării acestor evenimente. ”Strămoșii noștri au reușit să învingă acum 75 de ani, sunt sigur că și noi vom putea elibera Moldova de euro-unioniștii care au condus Republica Moldova din anul 2009”, a subliniat șeful statului.

Președintele țării a apreciat înalt activitatea Uniunii Ofiţerilor. Totodată, Igor Dodon a propus ca un reprezentant al organizației să fie inclus pe listele partidului pro-prezidențial PSRM. Astfel, în unanimitate a fost înaintat Generalul de brigadă, Victor Gaiciuc.

Șeful statului a mai menționat că Uniunea Ofiţerilor din Moldova are un aport considerabil în ajutorarea veteranilor Forţelor Armate şi insuflarea spiritului patriotic tinerei generații.