Președintele Timofti l-a decorat cu Meritul Civic pe Jarno Habicht, reprezentantul OMS în Republica Moldova

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, Jarno Habicht a primit, astăzi, 4 august, a.c., ordinul „Meritul Civic”, ce i-a fost conferit anterior de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Decorația i-a fost înmânată domnului Habicht de către Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Distincția i-a fost acordată domnului Habicht în semn de apreciere a meritelor deosebite în implementarea reformelor în sistemul de sănătate și pentru contribuție personală la consolidarea relațiilor de colaborare dintre comunitatea medicală din Republica Moldova și Organizația Mondială a Sănătății.

Jarno Habicht a menționat, cu această ocazie, că apreciază progresul înregistrat în ultimii ani în sistemul de sănătate, iar transpunerea tratatelor internaționale, precum Convenția-cadru a OMS privind controlul tutunului în contextul național este doar în beneficiul sănătății populației.

„În timp ce la nivel global se negociază obiectivele de dezvoltare durabilă, este încurajator faptul să observăm că Republica Moldova a înregistrat deja progresele sale  în abordarea bolilor netransmisibile,  inclusiv a principiului de  abordare a întregii societăți. Este extraordinar să recunoaștem în parteneriatul nostru rolul activ al oficialilor din domeniul sănătății în procese precum guvernarea și diplomația internațională în sănătate. Organizația Mondială a Sănătății este disponibilă în continuare să sprijine demersul Republicii Moldova în îmbunătățirea stării de sănătate a populației.”, a spus reprezentantul OMS.