CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Timofti s-a întâlnit la Chișinău cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Zgonea

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a primit astăzi, 18 septembrie a.c., la Reședința de stat, o delegație condusă de domnul Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României.

Nicolae Timofti și Valeriu Zgonea au subliniat caracterul special și evolutiv al relațiilor dintre cele două țări. A fost întărită disponibilitatea părților de a intensifica raporturile politice și cele economice, importante pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și finalizarea proiectelor comune de infrastructură.

Președintele Timofti a mulțumit părții române pentru sprijinul în depășirea consecințelor embargoului comercial la care este supusă Republica Moldova, și pentru investițiile în sistemele de educație și de sănătate din țara noastră.

Președintele Timofti a salutat faptul încheierii, astăzi, a unui Memorandum de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. Documentul deschide posibilitatea oferirii de către partea română a asistenței în procesul legislativ din Republica Moldova, în vederea consolidării instituțiilor, combaterii corupției, îmbunătățirii cadrului de afaceri și dezvoltării economice.

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Zgonea, a arătat, la rândul său, că România și întreaga clasă politică de la București vor continua să susțină Republica Moldova în aspirația sa către modernizare, asigurare a securității și prosperitate socială. „Transmitem un semnal, prin tot ceea ce facem pentru Republica Moldova, pentru creșterea investițiilor și reducerea injustiției sociale”, a declarat Valeriu Zgonea. Oficialul român a spus că voința politică și respectarea angajamentelor de către autoritățile de la Chișinău sunt determinante pentru succesul reformelor europene.

La întrevedere au participat lideri ai grupurilor parlamentare române, consilieri prezidențiali moldoveni și ambasadorul României la Chișinău, domnul Marius Lazurca.