CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Relațiile Republica Moldova – UE în domeniul transporturilor, tratate cu prioritate

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 14 iulie a.c., pe Directorul General pentru Mobilitate şi Transport al Comisiei Europene, domnul Henrik Hololei, aflat la Chișinău cu prilejul lansării proiectului de susţinere a ţărilor din Parteneriatul Estic şi Asia Centrală în domeniul aviaţiei civile.

La întrevedere, Președintele Timofti și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul oferit de către Uniunea Europeană asocierii politice şi integrării pe piaţa internă a UE a Republicii Moldova, inclusiv prin contribuția la modernizarea infrastructurii de transport.

În context, șeful statului a salutat aprobarea recentă a hărţii de modificare a interconexiunilor reţelei Trans-Europene de Transport, cu includerea unui nou traseu de pe teritoriul țării noastre.

„Rețelele de transport fac parte din realizările vizibile, în baza cărora cetățenii își pot face o imagine despre activitatea Guvernului, dar și despre partenerii externi ai Republicii Moldova. Sunt sigur că  lucrările de construcție a drumului Chișinău – Ungheni vor avansa curând, datorită sprijinului UE și a unor oameni ca dumneavoastră”, a menționat președintele Timofti.

La rândul său, domul Hololei a spus că Uniunea Europeană este angajată pentru Republica Moldova, iar țara noastră trebuie să-și asume reformele până la capăt. „În ultimele luni, am observat o evoluție pozitivă a mersului reformelor în Republica Moldova, la care știu că ați contribuit și dumneavoastră fiind un pro-european convins”, a spus Directorul pentru Mobilitate şi Transport CE.

De asemenea, oficialul european a declarat că relațiile Republica Moldova – UE în domeniul transporturilor sunt tratate cu prioritate.

La finalul vizitei, președintele Timofti i-a înmânat domnului Henrik Hololei, „Ordinul de Onoare”, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în activizarea procesului de integrare a Republicii Moldova în structurile europene și pentru contribuție la implementarea efectivă a proiectelor Uniunii Europene în domeniul infrastructurii transportului în Republica Moldova.